Herstel & Revalidatie

Professionele zorgverlening

We doen beroep op een team van artsen, kinesisten en zorg –en verpleegkundigen. Het coachteam, dat 24 uur op 24 beschikbaar is, werkt nauw samen met de behandelende arts en/of specialist, de mantelzorgers en de familie.

Ons team van professionele medewerkers zorgt er voor dat patiënten niets tekortkomen en dat ze helemaal thuis voelen in Ter Lokeren.

Er staan dagelijks drie therapeuten met 20 jaar ervaring in motorische, orthopedische, neurologische en geriatrische revalidatie klaar. Ze hebben alle drie eigen specialiteiten die kwalitatieve zorg voor patiënten van het herstelverblijf verzekeren. Met revalidatie op maat wordt er gestreefd naar zelfredzaamheid van de patiënt.

Ook is het mogelijk om als buurtbewoner beroep te doen op de expertise van de kinesitherapeuten en de faciliteiten in Ter Lokeren.

Revalidatie op maat

In Ter Lokeren wordt er sterk ingezet op revalidatie op maat. Er wordt een volledig revaprogramma afgewerkt met manuele behandelingen, oefentherapie en fysiotherapie, waaronder ook nieuwe technieken zoals Shockwave en TECAR.

Voor behandelingen van acute letsels, postoperatieve en chronische aandoeningen, specifieke evenwichtstesten of kortere intensieve behandelingen van een zware pathologie kan u steeds terecht bij de kinesitherapeuten van Ter Lokeren. Ze proberen, met een persoonlijke en motiverende aanpak, steeds een maximaal functioneel niveau te bereiken zodat de patiënt dat daarna thuis kan verderzetten.